Az öntöttvas sütőlappal adott esetben helyettesíteni lehet a sütő rácsot.
Használható konyhában is a hagyományos gáztűzhelyre helyezve.
Sütés az öntöttvas sütőlapon:,
• nagy zsírtartalmú ételek, mint a hamburger, vagy kolbász
• nagyon apró, vékony vagy olyan ételek, melyekkel nehezen lehet bánni a rácson való sütéskor, mint például a paradicsom, szeletelt bacon, a vékony hússzeletek, a halfilé vagy gyümölcs: ananász
• amit általában a serpenyőben sütnénk meg, mint például hagyma, pizza, palacsinta vagy tojás.
Ahhoz, hogy az ételben megmaradjon a természetes nedvesség és az aroma, kíméletes sütésre van szükség.
A sütőlap melege az ami megsüti az ételt, nem pedig az alatta lévő láng. Vegye figyelembe sütéskor, hogy a hőfok visszavétele után is a sütőlap meleg marad.
Süthet közvetlen módszerrel úgy, hogy a tetőt felhajtja, vagy lehajtja, ez attól függ, hogy milyen íz hatást szeretne elérni.
Amennyiben szeretne lehajtott fedél mellett sütni, az égőket alacsony vagy közepes hőfokra állítsa a kívánt sütési felületen.
Méretek: Nagy: 48,5 x 39,5 cm. Ára: 17.900,- Ft
Kicsi: 48,5 x 32 cm. Ára: 15.900,- Ft